Bakning av glutenfria tekakor!
Tekakor
1 ½ pkt jäst
1 L Vatten
150 g margarin el 1 ½ dl majsolja
1 dl ljus el mörk sirap
1 dl pofiber
1 kg glutenfritt mjöl
500g glutenfritt mjöl med fibrer
1 ägg
1 burk kesella
lite salt , socker +ev brödkryddor
Använd helst assistent el elvisp.
Smält margarinet och blanda med vattnet till fingervarmt 37 grader. Smula sönder jästen.
Häll i marg/olja , vattnet , sirap , kryddor. Blanda. Häll sedan ner ägg , kesella , pofiber och rör om. Blanda ner mjölet. Det är bra om degen är så lös som möjligt.
Låt maskinen arbeta ca 5 min.
OBS!!! Degen ska INTE jäsas nu!!!Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut dem något.
1 L Vatten
150 g margarin el 1 ½ dl majsolja
1 dl ljus el mörk sirap
1 dl pofiber
1 kg glutenfritt mjöl
500g glutenfritt mjöl med fibrer
1 ägg
1 burk kesella
lite salt , socker +ev brödkryddor
Använd helst assistent el elvisp.
Smält margarinet och blanda med vattnet till fingervarmt 37 grader. Smula sönder jästen.
Häll i marg/olja , vattnet , sirap , kryddor. Blanda. Häll sedan ner ägg , kesella , pofiber och rör om. Blanda ner mjölet. Det är bra om degen är så lös som möjligt.
Låt maskinen arbeta ca 5 min.
OBS!!! Degen ska INTE jäsas nu!!!Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut dem något.
Jäs dem ca 30 min under bakdukar.
Grädda ca 10 min i 225 grader.

Grädda ca 10 min i 225 grader.

Kommentarer
Trackback